måndag 17 januari 2011

Söndagslunch, portabelloburgare med avocadosalsa.


Det här var söndagens lunch. Hade möte med Silvia och behövde något gott, snabbt och lättlagat. Det här kvalade in med råge!

Portabelloburgare med avocadosalsa, 2 stycken.
2 portabellosvampar
1 vitlöksklyfta
Cayennepeppar
Valfria torkade örtkryddor (jag tog oregano och rosmarin)

Valfri sallad (jag tog plocksallad, det var billigast i affären)
Två goda runda brödbullar

Salsan:
1 avocado
1/2 tomat
1/2 rödlök
1 liten vitlöksklyfta
Salt och peppar
Cayennepeppar

Ta stjälken av svampen. Värm en stekpanna tillsammans med olja, vitlök och kryddorna. Stek svamparna i kryddorna tills de är genomstekta och mjuka. Undertiden hackar du löken, vitlöken, tomaten och avocadon i småbitar. Mosa ihop alla ingredienserna i en skål och krydda. Rosta brödet på eftervärmen i stekpannan. Lägg ihop hamburgarna med svampen underst, en näve sallad och sist en stor klick salsa ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar