Osten blev en höjdare däremot så jag tänker att jag delar med mig av det receptet istället. Om ni vill laga Palak Paneer så rekommenderar jag att ni tittar på videon som jag postade förra veckan i inlägget om Indian garden. Där lagar de en variant som verkar ha smakat betydligt mycket bättre än min.
För att göra osten behöver du:
2,5 dl matyoghurt
1 hel citron
Koka upp mjölken och yoghurten i en kastrull. Det kan vara ett tips att koka mjölken i en kastrull eller gryta med tjock botten så att mjölken inte fastnar så mycket. Jag bränner alltid vid den och får stå och slipa rent kastrullerna med svinto, vilket är lite drygt.
När mjölken kokar och yoghurten har börjat att spjälka mjölkproteinet häller du i den pressade saften från citronen. Det är viktigt att mjölken kokar när du häller i citronen, annars kommer den inte att reagera tillräckligt starkt med syran och för lite av mjölproteinet kommer att spjälka för att det ska gå att göra ost. Om du gör det rätt kommer det att bildas en ljusgul vattning vätska med vit ostmassa flytande på toppen på några sekunder efter att citronen hällts i.
Nu är osten klar. Den kan användas på samma sätt som fast tofu, stekas, ätas rå, rivas ner i burgare, användas i grytor, you name it. Asgott!
Vad tjusig ostmassan blev =)
SvaraRadera